RSS

Varbergs Spa och Kivik samt 2 nya län m.m. (3027-3033)

07 Okt

29 aug, och dags för en minisemester på Spa i Varberg med frugan. Här har jag redan gjort rent hus vid ett tidigare tillfälle men en cache jag missade låg närmast Varbergs Kurort. Så vi gick en kort promenad och kunde logga Albert och Frida ganska enkelt. Sedan kunde jag slappna av i go massage. Tyvärr var sängarna alldeles för mjuka så jag hade mer ont i ryggen dagen efter än innan…

Utsikt från Varbergs Spa

Nåja nästa dag, den 30 aug, hade vi bokat rum i Kivik … och vi kom fram till äppelodlingarnas Mekka, Kivik och drog genast till hamnen där väntade två cacher på att bli loggade av hebb och lavendel, Harbour lottery och Kivik Harbour View. Senare på kvällen när vi checkat in på Elisedals B&B tog vi en skön promenad till Stenshuvud Earthcache. Puh… ganska mycket uppåt men besväret var värdt lönen. En fantastisk utsikt och en skön nedförsbacke hemåt igen.

Några trevliga vykort jag inte sett tidigare

Några trevliga vykort jag inte sett tidigare

Gammalt Skånehus i Fritiof ”Piraten” Nilssons Kivik.

Kivik Habour view

På väg upp till Stenshuvud earthcache

Utsikt från Stenshuvud

Elisedals B&B, trevligt att vakna till tuppen, eller inte 😉

Så tog vi en avstickare via Österrike… men där fanns ingen cache…

lavendel blev glad av att se lavendel

En annan blomma i Kivik

Äppelodlingarna var kul att få se i verkligheten…

31 aug och dags att köra hemåt Göteborg men nu skulle jag äntligen få ytterligare två nya län (Blekinge och Kronoberg) till min län-karta. Room with a wiew ???, i Sölvesborg.

Sölvesborg. Lite lurig…

Oj, vad många hundrastar-cachar det fanns här men denna tog jag för den låg närmast vägen. Det blev ju trots allt en timmes omväg bara för en ynka cache… (men vad gör man nte för statistikens skull). Nu gällde det bara att fixa Kronobergs län på hemvägen och för att inte trötta ut frugan alltför mycket körde jag minsta möjliga omväg via Markaryd. Där fann vi Pastafari och intog därefter en pasta i pastavagnen bredvid. Såja, mission Blekinge och Kronoberg är avklarad och nu återstår endast Gotland för att ha täckt hela Sveriges län.

Hej hopp! men det är ingen brådska… nu kommer ju höst och vinter och då längtar man söderut, så frågan är vart hebb drar i höst. Den som följer min blogg väldigt noga ska framåt advent få veta detta.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 07 oktober 2012 i Uncategorized

 

Ett svar till “Varbergs Spa och Kivik samt 2 nya län m.m. (3027-3033)

  1. Hallén

    09 oktober 2012 at 18:56

    Rummet med utsikt i Sölvesborg känner man igen! Där var TMR68 och jag i mörkret under slutet av en lång dags burkjakt i staden med omgivningar.

    Grattis till två ytterligare län! Nu väntar jag med spänning på vart hebb tänker dra i höst, kan det möjligen vara till det soliga Syrien med spännande caching i skottlinjen….?

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: