RSS

Litauen och Lettland (#2647-2652)

24 Mar

Det blev inga mängder men målet uppnåddes på en liten skattjakt åt öster. Antalet lagda länder under mina domäner är nu 23 st. När jag landat tänkte jag spara pengar genom att promenera till city. Det brukar jag göra. Men jag hade inte kollat hur långt det egentligen var. När jag väl börjat gå mötte jag första vägskylt. Kaunas 12 km?? Hmmm vända och ta flygbussen? nej man är väl ingen vekling… och jag hade ju inte direkt bråttom.

Alltid kul att resa...

Vägen ändrade karraktär och blev en ”motortrafikled” och landsbygden uppenbarade sig. Inte fullt så kul att gå. Påminde mig mycket om promenaden till ”High Tension” utmed en lång landsväg. Men här var det 11 km kvar. ”Äsch, jag spottade ut snusen och traskade på.” Efter ca 5- 6 km kom jag till tätortens början och mörkret började samtidigt falla. Noterar en efterlängtad skylt vid horisonten…

Ett välbekant matmål

Det var McDonalds. Underbart att knalla in och veta vad man äter. Sedan vidare till det förreserverade hotellet. Det skulle bli skönt att komma till rätta. Dock var det fler km kvar och när jag väl var framme var klockan över åtta och det kändes lite kulet att knalla omkring i östländers skumma kvarter i mörkret. Hotellet visade sig vara en stor bluff. Bara en dörr på en bakgård och jag tvekade om jag skulle ringa på ty det var låst och nästan släckt överallt.

Mysiga gränder...

Nej jag går vidare, jag skulle inte kunna slappna av och somna här… Hittar snart ett hotell värt namnet. Det var stadshotellet Kaunas. Betydligt dyrare men tusen gånger bekvämare och man kunde åter slappna av.

Bauskas Pils, inte en pilsner som jag trodde 🙂

Nästa dag drog jag direkt till flygplatsen igen men denna gång gick jag inte. Jag tog en taxi. Nu börjar man känna sig som en kung. Vid flygplatsen hade jag reserverat en bil (typ Toyota IQ) för ett dygn och ännu har jag alltså inte loggat någon cache.

På biluthyrningen fick jag ytterligare en överraskning men denna gång till min fördel. Jag tänkte knô mig ner i en Toyota IQ men se jag fick en Opel Meriva. En kanonbil! Drog genast upp mot Lettland för att på så sätt jobba mig tillbaka. Men det var 20 mil enkel resa så det tog ett bra tag innan jag kunde anlända till Lettland och tog mig till Par brivibu.\ For freedom.. Hoppar ur bilen och läser loggarna på vägen till cachen. 2 DNF:er. ”Ska jag inte få några loggar” börjar jag tänka. men ger cachen ett försök.

En väl dold "sitt ner-cache"

Yes! snabbt fynd under närmaste bänk. Dock inte helt enkel då den var inborrad i trävirket undertill. Så har jag då äntligen fått en logg (kl. 13.00). Tittar på de andra tre cacherna i byn men känner mig inte bekväm när det finns mugglare i närheten, man vet ju inte hur de reagerar och språket, ja det begriper jag mig inte på. Det får räcka med en cache för jag vill ju hinna med någon/några i Litauen också innan mörkret återkommer. Så ca tre timmar åter till hotellet där jag kunde parkera och sedan ta en promenad runt innerstaden.

Utsikt från bron mot "gamla stan"

Jodå jag hittar både nr. ”2, 4, 6, 7 och 11” (några misslyckade eller mugglade platser) på min planerade runda: Butterfly (snabb micro utmed flodvallen), Santaka. Neris&Nemunas Micro (i en trädrot 5 meter från ett vänslandes ungt par som bara hade ögon för varann), Kaunas Castle (en liten nano vid slottsruinen), Kaunas Grand TB Hotel (en fruktansvärd ”Large” TB-hotell, mitt i stan, som var väl värt namnet och en favoritpoäng), Prezidentura Kaune/Presidential Palace in Kaunas En traditionell plåtbricka på ett plåtskåp.

Största och snyggaste TB-hotell jag sett.

Okey mörkret faller och 5, 6, 7 eller 8 cacher spelar mindre roll tänker jag. Så hotellet med sina bekvämligheter lockar i stället. Tar en skön dusch och sätter mig i hotellbaren, knäcker en Litauisk öl och frossar i friterat bröd med ost innan jag somnar lycklig för ytterligare två landdomäner under mina fötter (eller på GC.com i alla fall) Tog dessutom en Challenge när jag nu ändå var där.

En nano i Kaunas

Avslutar besöket i Litauen med att köra direkt till flygplatsen kl. 06.30 på morgonen (fick med mig en frukostbag av hotellet) Lämnar bilen, checkar in och inväntar flyget hem.

Flygbild över Kalmar och Öland

Inför landningen kan man se Tjörnbron.

hebb's nya cache-karta (23 länder)

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 24 mars 2012 i Uncategorized

 

2 svar till “Litauen och Lettland (#2647-2652)

 1. TMR68

  24 mars 2012 at 19:25

  Det ser ut som du haft en trevlig resa. Bauskas Pils känns igen från när jag var där.

   
 2. Hallén

  10 april 2012 at 12:35

  Även jag känner igen Bauskas Pils! Men vilka äventyr du ger dig ut på, promenader från flygplatser verkar bli en hebb-tradition. Grattis till 23 länder.

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: