RSS

Gråbo (#2593-2602)

04 Mar

2 mars och fredagsmys med skattjakt igen. Härligt, härligt. Denna veckan känns ovanligt trevlig med två ”cachingdagar”.

Utsikt från birtis "Östads säteri"

Resan går till Gråbo eftersom jag pratade med birtis på skottdagseventet och hon undrade varför jag inte loggat hennes cacher eftersom jag loggar zcriptars? Ja, vad svarar man på det? Klart att jag ska förära även en birtis-lista. Sagt och gjort och om jag förstår geocachinglistan rätt så har birtis 7 cacher fördelat på Gråbo och Floda. Hmmm men Gråbo igen och nästan samma plats jag varit på förra veckan. ”Nåja vad är väl en dag på slottet”. Det är bara att köra på. Jag kan ju växla mellan birtis och monways cacher ett tag.

Startar med att åka ”längst bort” till Östads säteri och dagens första birtis-cache. Hmmm aha då är det bäst att notera hur hon gömmer sina cacher. Vidare till Västgötabanan och Idyll vid Mjörn, snabbt och trevligt. In i skogen till Älvornas Sjö / Fairy Lake (snygg burk) innan jag når Lilla Klovsten. Här fick jag leta länge innan cachen hittades.

Västgötabanan, ytterligare en birtis-cache

Dessa läckra fågelholkar...

"Lilla Klovsten". En rejäl bumling i skogen

Då var det dags att kolla närmaste ”list-cache” och det är Monway’s men innan den kör jag ju nästan över Björns Bratt så den loggas på vägen. Sista biten till Monway’s Andersson/ Andreasson´s saw & water mill går bakom en grind så det är bara att kasta på sig kängorna och traska. 3 km fram och tillbaka gjorde att jag kände mig nästan lika nyttig som Hallén. Åter till bilen fanns ju ytterligare en cache Ljungslätt, sedan var det dags att dra sig hemåt. På vägen loggas dagens 5.e birtis-cache Stora Lundby kyrka och här fanns mugglare på gården så lilla jag fick göra en snabb manöver och kasta mig in bakom buskarna och leta, liten som jag är. Avslutar med Gårdar & Hus i Lerum 9, Dageborg som jag ser på kartan varje gång jag kört till Gråbo. Nu är den avklarad och ska bort från kartan.

Björn Bratts lilla krypin, trevligt värre

Undrar om Monway känner igen denna väg?

Kan det vara vägen till "sågen"?

Stora Lundby i motljus

10 cacher får duga som fredagsfacit (fem birtis och en Monway)

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 04 mars 2012 i Uncategorized

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: