RSS

Hjällbo, Linnarhult, Lärjedalen (#2576-2592)

03 Mar

28 februari lyckades jag lösa en mystery, på platsen som inte ligger långt från GZ fick man leta en stund men jag visste jag var på rätt ställe utan att behöva kolla Geocheckern. Disambiguation hittades på ett bra gömställe.

29 februari och skottdag. Jag hade några dagar tidigare pratat med Hallén att jag behövde viss hjälp ute i Gråbo för två besvärliga cacher. The Hjällnäs bay och Ingabo the legend. Vi stämde möte på em för att kunna logga på varsitt håll under förmiddagen och för att kunna ta oss gemensamt till skottdagseventet.

Jag tog mig mot Hjällbo och loggade Skogen, det var ingen vacker plats men efter lite letande i bröte hittades burken. Sedan vidare till Lärjedalen och Lärjeån#1 (DNF, men det var jag inte ensam om så troligtvis är den mugglad), Lärjeån#2.

Skogen. Något skräpigt.

I Eriksbo tog jag mig an en multi Spider Pig(s)?! 2, som vållade lite problem då steg två saknades pga nytt staket och följdaktigen saknades informationen till uträkningen. Läste Zcriptars inlägg att man kan ju lägga in ett par siffror och på så sätt få en linje att söka på. Detta gjordes men då jag antog att cachen inte skulle vara långt borta (av texten att döma) så gjordes ett tafatt försök i närområdet sedan ringde jag CO och fick rätt siffra. Så med facit i hand skulle jag bara fortsatt lite längre bort.

Eriksbos Skyddsrum, Eriksbo Östergärde, Eriksbos Kolonilotter, Lärjeån#5 nollade inte men naturens utformning ledde mig ändå rätt.

Lärjeån #2, Imponerande träd

Dagens höjdare (hittills) blev Trädgräns där hebb fick jobba rejält för att hålla sig på plats. Här skulle man ha en dold kamera :). Och så vidare till Lärjeån#Finish.

hebb i sedvanlig mundering. grön slips skottdagen till ära

Utsikt från dagens höjdare, trädgräns

Sedan funderade jag på vart jag skulle ta nästa. cache. Linnarhult 3G mast hade visst blivit DNF:ad två ggr och inte hittats sedan 14 april 2011. Nu skulle jag ändå ta VARNING FÖR #6 och då kunde jag ändå ta en chansninging på 3G-masten. Jag tänkte direkt på 3G-masten i Rannebergen som Sangsvan lagt och där jag brottades med älgflogor i massor under 30 minuter innan jag gav upp. När jag då gick ca 13 meter off hittades burken väldigt lätt åtkomlig. Stärkt av detta tog jag mig an denna 3G-cache och fick lite hjälp av min ”garmin-sväng” som tog mig i en båge typ väster och sedan söder om GZ. och direkt kom jag redan 11 meter innan GPS:en nollar stannar jag för att undersöka en misstänkt skreva. Ojojoj, jag blir ändå ganska överraskad att det var som jag befarat och att jag hittade den direkt. Jag kunde därmed rädda den stackars GC:n. Mina tankar går till mina två TB-race-bilar som antagligen gått samma öde till mötes på Nya Zeeland och där cacherna nu är arkiverade och bilarna får ligga och rosta i någon bortglömd box.

På väg till Linnarhult 3G, där ett stackars GC-coin räddades.

Bildbevis.

Jaha ”box” ja. dags att ge sig på The Box som jag missat tidigare. Idag gick det bättre. Nästan direkt och flera cachare vittnar om en viss doft och andra inte. Jag lyckades öppna cachen fel och doften bara vällde ut. måste varit någon slags parfymburk tidigare.

Mot Kortedala och Ympad (DNF) som jag letade länge efter och tror mig veta vad jag skulle leta efter men ack, ack tiden börjar rinna iväg och jag ska ju möta Hallén snart. Nej jag försöker på en annan en stund. Williams cache verkar vara närmast på tur. Här hoppar GPS:en friskt mellan höghusen och även mobilens GPS åker kana fram och tillbaka. Letar och letar och hittar ingen sten eller rot men en cacheburk. Stannar upp och tänker om och tänker nytt. Då inser jag att den inte alls behöver ligga under en sten eller rot även om hinten är ”fisk”.

Williams cache. Klart godkänd.

Jaha hittade den precis innan Hallén ringer och aviserar sin ankomst till centralen inom 15 minuter. Efter lite mat ger vi oss ut till Gråbo och börjar med Ingabo the legend. Vi letar ganska länge och kammar noll. Vi avbryter och beger oss till The Hjällsnäs bay istället. Även här höll vi på att leta ledtråd vid steg 1 länge innan hebb hittade lösningen där vi varit och nafsat flera gånger, finalen hittades ganska snabbt och med denna vishet tänkte vi göra ett sista försök på Ingabo-cachen men ingen lycka. ”Vi återkommer” som det så vackert heter.

Efter att fiskat upp TMR68 (som hankar sig fram på kryckor efter olycksfall i ”tjänsten”) kunde vi delta på Fira skottdagen med salut!. alltid kul att hälsa på cachevänner och dagen avslutades med ”cache” nr 16 Hästhovsgatan som hittades utan att vi upptäcktes i något fönster.

På väg till skottdagseventet vid Nya varvet

Utsikt från eventet

"misslyckad bild". Det hamnade någon trafikvakt på bilden tror jag... 🙂 (skojar bara... tack för ett trevligt event.)

Då har även jag liksom många andra lyckats fylla kalenderstatistiken till 100%.

100%, varav 16 på självaste skottdagen.

Vad ska man göra nu? Jag har redan påbörjat några nya idéer som jag får fortsätta på. Då jag inte jagar mängd utan ser skattjakten som en fantastisk avkoppling från allt annat är det kul att leta bekantas cacher. Jag har ju redan påbörjat Hallén-listan, TMR68-listan (inte så svårt), lavendel99 (inte heller så svårt) så har jag påbörjat Explorist-listan (jobbig), Zcriptar-listan (klurig) och nu även Monway-listan (listig).

Annonser
 
4 kommentarer

Publicerat av på 03 mars 2012 i Uncategorized

 

4 svar till “Hjällbo, Linnarhult, Lärjedalen (#2576-2592)

 1. Monway

  03 mars 2012 at 19:53

  Härligt! Vad jag har väntat på denna rapport! 😉

   
  • hebb99

   03 mars 2012 at 21:32

   Jasså. Är du också glad för att jag tagit 100% kalendercachar? 🙂 See you out there!

    
 2. TMR68

  03 mars 2012 at 22:26

  Då återstår endast de två andra datummatriserna för dig. När fixar du dem? 😉

   
  • hebb99

   04 mars 2012 at 0:01

   Du menar ”finds by placed date” så ligger jag ganska bra till i den och ber att få återkomma när jag uppdaterat min statistik.

   Men sedan menar du att det finns en till? Antar att du inte menar kalendermånader för det är ju inte ”datummarkis” utan snarare ”månadsmarkis” men man kan ju kalla det för datummarkis också. Om du menar den ligger jag bra till men det blir svårt att ta 100% inom överskådlig tid annars undrar jag vilken du syftar på?

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: