RSS

Utflykt till det dejlige Danmark (#2389-2427)

01 Dec

Så får jag göra en snabbrapport över mitt besök i Danmark.

Efter en tågresa till Helsingborg togs färjan till Helsingør, därefter snabbt in på närmaste tåg i motsatt riktning… Kändes helt klart skumt att det stod att tåget går till Göteborg…  Det är ju så att Öresundståget går i ett U. mellan Helsingør och Göteborg, även om det går fler och fler desto sydligare man kommer.

I nivå med Nivå

I nivå med Nivå tog jag mina första stapplande geocaching steg denna gång och värmde upp med tre cacher Blue of the Night (E01)Fireworks (E02) och Langstrupstien #3 innan det var dags för den kombinerade konferens/geocacheresan till Köpenhamns höjdpunkt… High Tension in the Bog, som placerades redan i tidernas begynnelse, dvs december 2000. Ja, det kändes så gôtt att jag var tvungen att göra en spontan geocachedans.

Långstrupstien #3

hebb har bevisligen luftat geocacheslipsen även i Danmark

På vägen tillbaka till stationen passade jag på att göra rent hus i byn Nivå (så när som en där det drällde av arbetar-mugglare.Emellus Korkmazius coliIslandshøj Avenue354 mod HolteStrøm på TjørnenLeucanthemum’s kvarterEn gratis omgangUnderbridge NivåhøjCheetaØresundshøjEr modtagelsen i orden?Rosenhøj och MMX plus I.

Kristallhuset

Så vidare till Köpenhamn och efter att checkat in på hotellet tog jag en kvällsrunda åt öster. Politigården / Police HQUnder KrystallenHistorien bag, Ny Carlsberg GlyptotekTor’s HammerCOPENHAGEN CITYThe Black Diamond och HCA 1875.

H.C. Andersen utanför Tivoli

Tivoli

Nästa dag efter konferensen skulle vi äta festmiddag i Köpenhamns Dövas Förenings lokal på Brohusgade 17. Vad gör man? Jo, man gör en liten utsvävning åt väster och sedan norrut. Teologens pladsog hvem var så denne Rosenørn ? Efter maten passar väl lite frisk luft och några cacher på vägen till hotellet (DGI-byen)  Ørsted Satellittenog hvem var så denne C.F. Harsdorff ?Geo-MATADOR: BülowsvejRathsacksvejGammel KongevejDer kommer altid en sporvogn og en pige tilLabyrinten / The MazeKochsvejs PerlerLog me if you can # 5: Sorte HestGeo-MATADOR: Frederiksberg AlléAndeDa(m)men och sedan raka vägen i säng.

DGI-byens hotell, en skum staty.

Innan hemresan på fredagen tog jag en liten liten runda och DNF:ade två och loggade två. og hvem var så denne Sct. Knud? och Stauning – eller Kaos!

Nu kunde jag äntligen sätta mig på tåget och färdas hem till geocachingbasen med gott samvete.

P.S. nog fick jag några DNF:er men de har jag redan förträngt… hebb cachar vidare som om inget har hänt.. 🙂 D.S

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 01 december 2011 i Uncategorized

 

Ett svar till “Utflykt till det dejlige Danmark (#2389-2427)

  1. Hallén

    01 december 2011 at 21:24

    Mycket kul läsning, en del bekanta platser i Köpenhamn att beskåda och så givetvis avundsfulla blickar mot mossen…

    Men den skall nog snart kunna klaras av den också!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: