RSS

Lite av varje, explorist, hallén och Sthm (#2134-2174)

27 Aug

APE?? hade de inte slutat med de?

9 aug. Funderar på att lösa några exploristcacher så varför inte börja med den närmaste… Chirp cache Östra Sjukhuset. Provade denna för några veckor sedan. Det gick lättare nu när jag aktiverade Chirp-modulen i GPS:en..

Den 10 aug och efter ett möte på SDN Älvsborg, som inte heter så längre, var det läge för en snabb logg, Min första cache!. Men det var inte så lätt som jag trodde. Skoj när man får jobba lite extra på cacherna…

11 aug En liten runda och Sten Sturegatan # Micro missade jag men Wadmansgatan # Micro gick bättre, Så en tur till Halléns mystiska burk Lindnerska ”grottan”, den kräver ett riktigt geni för att lösas och det gjorde jag :).

Lindnerska grottan. 🙂

Alltid lika kul att hitta lingon i skogen

Vad har stigar gjort Hallén för ont?

Så några kul nummerskyltar som jag noterat (och haft kameran i beredskap).

Lite kul nummerskylt ”TOY”

En felstavad "DNF"

Ett USB-minne?

12 aug och fredag… ordningen är återställd. Semestern är slut och åter dags att ägna fredagar till jakt. Idag blir det ytterligare några exploristcachar. Men först Underåsgatan, som löstes tack vare hinten så vidare till ”Liseberg View” men det gick inget vidare ”DNF”, vidare till Lexbybergen och det gick lika illa, men efter ett samtal med ägaren fick jag ett begränsat sökområde och med ”fokus” på vad jag skulle söka då gick det bättre. Så ut till Podingvägen ”a piece of cake”. Sedan några extra caher i norra Göteborg Fore!höjden och Jordgubbsbacken.

På vägen hem tog jag mig till multin MACTEP N MAPRAPNTA, som jag gått bet på två ggr då burken varit borta (tror jag)

Hmmm, Bergsjöns vattentorn!

13 aug och vid ett besök hos dottern i Uddevalla loggades Södra Hamnen tillammans med frugan (lavendel99).

Södra hamnen i Uddevalla

14 aug och Halléns nya Bronsåldersfolket publiceras. TMR68 har haft den ofina vanan att FTF samtliga senaste Hallénburkar så jag tänkte ge honom en match. På plats snabbt och jag visste ungefär vart jag skulle då jag nyss trampat dessa stigar. Snabb som en vessla kände jag mig. Snabbt, snabbt sfram till Skår och lika snabbt uppför stigarna till GZ. Ingen är här… så det är bara att börja leta… Hmmm inte där och inte där… tillbaka igen och nej, inget där heller. Oj det knakar i skogen. Är det TMR som kommer? Nej det var jsson. Hmmm Det tog jsson ca 5 minuter så var den hittad. Strålande cache och vi fortsätter prata lite och går en bit. Då kommer TMR. Som ett brev på posten. Han utgår först från att vi står vid cachen (men det gjorde vi inte). Kul att se TMR jobba lite, vi låter honom vara och lämnar honom ensam i stora skogen.. vet inte om han är kvar än? Nej, skojar bara, fick ett mail av Tomas och han behövde en stund sedan hittade han den också. Kul, kul… 

16 aug åter till Sten Sturegatan # Micro, då det visat sig att den borde finnas på plats, ägaren gav mig ”exakta” uppgifter så jag gjorde ett nytt försök. Kan väl säga att mina händer är bra på mycket men in i smala utrymmen passar de inte. Jag satte naturligtvis tillbaka cache lite otympligt som jag hittade den. 

17 aug och jobbade kort dag idag så det blev en extra runda i närområdet på gamla synder som inte blivit loggade. Bagaregården – UddevallaplatsenBagaregården – LanderietPELLERINI folkrörelsens spårDonsögatan. Och ut till Torslanda där det också dykt upp några nya cacher; A tribute to ZepthoConnection FF (hmmm samma plats som en tidigare cache), Stenhård bad(d)are (en ovanligt tung cache), Crambe Maritima

Connection FF

View from "en riktig bad(d)are"

Crambe Maritima

20 aug och frugan och jag skulle hjälpa min syster i Mölndal med lite borrningsarbeten. Vad passar väl bättre än att logga några enkla cacher som även frugan fick logga.Bifrostrondellen – MittBifrost – bron till gudarnas hemvist, Vi såg att Björnplan publicerades redan tidigt på dagen men kunde inte jaga på den men goda TTF:are tror jag att vi var. 

23 aug och dags för en kalender cache men när klockan var 22.30 hade jag fortfarande glömt detta, Då frågar frugan ”när skulle du ta nästa ”kalendercache”? Ajajaj… 23 augusti… det är ju idag. Tur jag har en förstående fru som låter mig sticka ut och leka trots att det är sent. Utby TRÄ 2 var närmaste och bästa cache. Inte så lätt i nattmörkret men den hittades efter en stund.

25 aug och en tur till Stockholm. Jag hade inför resan skrämt upp mina närmaste geocachare att jag skulle placera en cache i Sthm men det skulle jag inte. I samband med ett möte passade jag på att underhålla 3 av mina 4 cacher och bytte loggremsor i två av dem. Sedan blev det ju tid för lite cachande.

Jag skulle vilja logga 100 stockholmscachar för att kunna logga en challenge som lite obehagligt nära min ”hebb’s trappa”. Nåja Stockholm har fått rejält med nya cacher så det var bara att sätta igång. Cachopol #39 – NorrmalmstorgCachopol #23/24 – Kungsträdgårdsgatan/HamngatanKungsan (hmmm två-tre meter från postlådan där det tidigare fanns en cache), Strömbron / The Current BridgeBlodbussen #008 (Stockholm – Marievik)SjövikstorgetI Liljeholmens ljus (kanongömma mitt i vimmlet på torget), HögalidskyrkanZinkensdamms IdrottsplatsTMW – S3 The Synagogue (tog en bra stund sedan bytte jag till iPhonen och med googlekartan gick det bättre), TMW – S4 The Millennium OfficeStadens museum / The City Museum

Jag har tagit "Norrmalmstorg"

En fattig räv?

Kul bild vid Hornsgatan

Passerade Taubes grav

26 aug, fredag igen och dags för en ”kvalitetsrunda”. Denna tar mig till Delsjömotet och jag plockar Near Highway #6 (hallonen var slut och koordinaterna perfekta) innan jag tar mig till dagens huvudmål Nybygget eller Pistols stuga. Var beredd på en tuff match eftersom jag hörde av ägaren att den hade varit föremål för flera återbesök. Jag hittade den (för ovanlighets skull) direkt. Det kändes riktigt, riktigt skönt men jag tror den låg lite mer öppet än när de andra letade. Därefter Utlopp och sedan vidare till Äppeludden (The apple cape). Visade sig att denna var ny. Det visste jag inte när jag gick hit. STF kom som en överraskning.

Vägen till Pistols cache

.

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på 27 augusti 2011 i Uncategorized

 

2 svar till “Lite av varje, explorist, hallén och Sthm (#2134-2174)

  1. Hallén

    27 augusti 2011 at 13:46

    Hebb är allt bra lurig… tänk att han inte placerade ut en cache när han nu var i Stockholm! Jag hoppas på bättring, fler hebb-burkar i Stockholm!! Funderar själv på någon form av burk på annan ort……..

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: