RSS

Lilla Brattön – 100% – 3 FTF (#2086-2093)

06 Aug

27 juli åker frugan och jag tillsammans med min mor till mina barndoms sommarställe, Lilla Brattön. Där har jag vistats ett par veckor varje sommar tills jag var ca 13 år. Tittar naturligtvis på kartan om det finns några skatter och det finns en Arbetarnas ö. Den heter så eftersom det är SKF-metall’s sommar ö som donerades av SKF-grundaren Sven Wingqvist 1928.

Vy från cachen

Båtbryggan

Badplatsen

28 juli Dagens ärende var att ta 100% av jsson’s burkar och ta de sista Hallén-burkarna (som är aktiva) som jag inte hade. Först till Avrättningsplatsen, och man kunde ju ana att temat kunde ha något med cachen att göra (eller inte). Efter att letat en stund på slänten fick jag utöka sökområdet lite och då hittades burken. Så vidare till jsson’s Önnerödsskolan som inte var helt enkel. Väl kamouflerad kunde dock denna hittas. Snygg lösning! Så vidare till Hallén’s (och Cyrix/Björnligan’s) Björkängen. Som jag skrev i loggen -Varför lägga en cache 10-20 meter från vägen/stigen när man kan lägga den 1,8 km från bilen (och vid tre ställen anfallas av flygande röd-myror) och ca 684 meter från grusvägen och går man lite snett hamnar man i tätvuxen mark sista 100-200 metrarna, Puh…

Aha, avrättningsplatsen...

Vill ju inte avslöja men det kommer lingon vid jsson's cache, Hmmm en hint?

"här slutar allmän väg ...!"

Typiskt Hallén tänkte jag, nå cachen ska ju hittas också och här fanns det brôte… fick kolla hinten och förstod då vad jag skulle söka och slapp gräva. Cachen låg fullt synlig. Sånt uppskattas. Även flugorna tyckte detta var ett bra tillfälle för ett spontan-event. Lite trist att jag skulle bli den alla flugorna skulle sitta på och helst bak på huvudet. Försökte vifta och slå samtidigt som man öppnar burken och skriver… Fy, va jobbigt! men när det väl var gjort började jag uppskatta platsen och den sköna promenaden (nästan så jag glömde bort obehagen). Men nu skulle man tillbaka över bäck och genom flygmyr-svärmar men vad gör man inte för en Hallén-burk? Nu ligger jag etta på aktiva Hallén-burkar (trots att jag inte kan logga ”challengecachen för 5.000 loggar” och lär få vänta ett par år på detta.

Ett fd. torp

Hur ska man komma över?? (tur jag fann en väg)

"Varning för barn" -Var inte det en skiva med Magnus och Brasse?

Myrsvärmar, annars vackert

29 juli Under dagen noterar jag att gårdagens publicerade cache Bellevue Giants fått nya koordinater och en ursäkt från ägaren… Tänkte att stackars de som fått leta länge och undras vem som hittade den? Kollar cachesidan och noterar att den är ologgad??!! aha, bara att ge sig iväg då. visserligen hade det gått ett tag och risken att någon annan loggat fanns ju som alltid.

På plats träffar jag d3bjorn som letat en bra stund (dessutom hade han varit på plats tidigare och letat i mörkret, men då på fel ställe. Efter att letat ganska noga i ca 30 minuter kommer paret the explorist och ytterligare ca en timmes fruktlös sökning innan  McB.Ninjatummen och NinjaAsok ansluter. Yes! tänkte jag nu är det tunga artelleriet på plats och då ska vi väl hitta cachen. Problemet är att man inte vet om koordinaterna är bra eller ej. hinten gav inte ett exakt svar tyckte vi. Efter att McB, och de två Ninjorna försökt ”tjöta” och trötta ut cachen men ändå misslyckats var det dags att kontakta ägarna på något sätt. Efter ytterligare två små extra hintar kunde vi fokusera på rätt plats och cachen var snart hittad. Själva idén hade jag i tanken redan från början men just denna plats förblev osynlig för mig. (nästan lite pinsamt :I)

Samling efter en "enkel" logg...

30 juli En ny cache (Formation) i Delsjöskogen är alltid intressant. Kollar GPS:en och ser att cachen ligger nästan exakt på den stig jag gick här-om-dagen. Då har jag helt klart för mig vilken väg som gäller är det bara att kasta sig på cykeln och dra mot Kapten Bertilssons stuga (hmm där var stängt, synd) sista 300 metrarna känner jag att hjulen inte är som de borde. Ajajaj punka, men vilken tur att jag är framme. Parkerar cykeln och går snabbt mot stigen och följer den. Mycket riktigt ligger cachen mycket nära där jag gått tidigare. En snabb titt och snart hade jag cachen i min hand. loggremsan var som jag hoppades, alldeles tom :).

Rätt väg/stig ...

FTF-burk?

31 juli och frugan och jag åker en sväng till öarna i södra skärgården. Jag kollar naturligtvis läget och upptäcker att gårdagens publicering på Brännö inte loggats än. Då finns ju en liten chans att man kan ta FTF på den. Vid Saltholmen missar vi 11.10 färjorna (båda gick till Brännö och nästa 12.15??!! Vad är detta. Frugan tycker vi tar Styrsö först och äter en bit mat där.

Bättre väg än stigen

Vi gör så och på Styrsö loggar jag Gula udden – Styrsö som tips fanns det en stig som Blaufish rekommenderar. Jag gick en bit men inser att frugan kommer inte hänga på och myggen i regnskuggan går till attack. Jag kan inte låta en burk vara som jag lagt på kornet så jag går vidare (zick-zackar i meter högt gräs och in i snår och kryper (nästan genom ytterligare snår och när jag kom ut i en lucka var det dags att krypa in i nästa snår… Väl framme på kullen ser jag att man kunde gått runt stranden och då hade frugan kunnat följa med. Synd, men återpromenaden blev enkel utan snår. Efter god mat på Styrsö pensionats restaurang åkte vi kl. 16.00 till Asperö för att byta till Brännö färjan. Väl framme på Brännö tog vi en ganska rask promenad till Galterövägen #01, och vi belönades med en första gemensam FTF!! Vi hade på Styrsö enats att skapa ett GC-konto till frugan och eftersom lavendel var upptaget fick det bli lavendel99 så detta var premiär när jag slutar skriva frugan och istället är vi hebb och lavendel99.

hebb och lavendel99's första gemensamma FTF... (tror jag)

FTF-burk igen... ?

Det kan ju nämnas att man ska vara försiktig när man rotar under stenarna för det fanns en hel del trasigt glas där.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 06 augusti 2011 i Uncategorized

 

Ett svar till “Lilla Brattön – 100% – 3 FTF (#2086-2093)

  1. Hallén

    07 augusti 2011 at 9:16

    Intressant läsning! Grattis till ett gäng FTF-loggar och kul att du nu hittat alla aktiva Hallén cacher, som du har möjlighet att plocka. Det finns risk att det dyker upp fler…

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: