RSS

Sollebrunn – Anten (#1984-1996)

12 Jun

Så var det dags för en ny veckoredovisning av ”hebb, cachar vidare som om ingenting har hänt”.

Sedan sist (i samband med Göteborgsvarvet) har det blivit mest ströcachen och en utflykt och naturligtvis ett Danmarksevent men det kommer i nästa blogg.

24 maj  och mobilen plingade vackert, sedan SMS:ade Thoekl1 att han släppt en ny skatt. Nja, klockan var mycket och det var dags att sova. Nästa morgon hade cachen ännu inte blivit loggad, så efter att jag lämnat frugan på jobbet tog jag chansen och passerade Gamlestan och mycket riktigt, på exakt samma ställe som en trevlig mystery tidigare fanns hade Thoekl1 placerat sin cache, Artelleri, och en välförtjänt FTF (det var ett tag sedan). Det visade sig senare att jag kom ca 10 minuter före STF:en som måste blivit snopen att bli dragen vid näsan med 10 minuter efter en hel natts lugn.

31 maj hade jag en tjänsteresa till kungliga hufudstaden ”Stockholm” och fick ett kort ögonblick chans att logga en ny cache Cachopol #32 – Drottninggatan. Nästa gång får det bli flera. Passade även på att underhålla min Brunkebergsåsen – St Johannes kyrka, som fallit offer för otrevliga mugglare (eller om det är så att den är där fast jag inte såg den själv?).

Erska Lunde

Så dags för veckans utflykt den 2 juni och i samband med ett besök i Sollebrunn passade jag på att göra några stopp på vägen hem. Först vid Erska Kyrka fanns Erska Lunde, en trevlig plats, man aldrig sett om det inte vore för geocachingen. Vidare till VGJ – Gräfsnäs Station: en fuktig historia, loggrullen var nämligen alldeles blöt.

Gräfsnäs Castle

Gräfsnäs Castle: låg fint i ”foten” av en ruintorn. Tycker nog att placeringen är tveksam då jag tycker risken för kulturförstörelse är stor, men har den legat här sedan 2002 och inte tagit värre skada kanske den kan ligga kvar, dock fanns spår av rasade stenar och om det beror på skattsökare eller mugglare är svårt att avgöra.

Boråse kri

Boråse kri: En märklig plats med klappersten. Antens kapell: En snabb drive-in.

Tripower - Satellite #3

Tripower – Satellite #3: En mycket mysigplats med en gammal kvarn, hittade en liten virvel i vattnet som jag lyckades föreviga.

.

mc 6: En snabb skyltcache och dagens höjdpunkt Brobacka Naturreservat: Som jag ledade ett tag efter när jag till sist insåg att den låg närstan fram min näsa hela tiden… Vidare in till jättegrytan Gigant Pothole och  Giant Kettles – Brobacka

Utsikt från Brudsängen

Brobacka Naturreservat - Soldattorpet

Gigant Pothole

Giant Kettles - Brobacka

Utsikt från Gigant Pothole mot Brudsängen

Imponerande terräng och en fin utsiktsplats

5 juni och en snabb rensning av fisken på Rökeriet.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 12 juni 2011 i Uncategorized

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: