RSS

Delsjöevent-Vbg-Brännö m.m. (#1721-1730)

22 Jan

Café Lyckan

8 jan arrangerade Hallén ett fantastiskt pulkaevent Se upp i backen! – vinterpicknick i Delsjöskogen. Allt hade nog varit tipp-topp om inte vädrets makter satte sig på hallens planer. Om jag inte missminner mig har vi haft kanonvinter i över två månader nu och just denna dag (1 av 60) spöregnade det… Otur men vad är väl en dag i backen. Vi tog skydd i Café Lyckan och det var en bra plan B du hade. Där fick vi riktig cacheäventyrskänska…

Arrangören och legenden, vem som är vem får ni lista ut själva.

11 jan och dags för dagens kalendercache Gårda – Västkustbanan ligger ju inte så långt från min Rotera och jag skulle ändå dit och byta loggremsa. Kul cache här… så öppen och tydlig och ändå fick i alla fall jag leta runt om innan den hittades.

12 jan och möte i Vänersborg. Vad passar väl bättre än att plocka en á två cacher på hemvägen. Först Vänersborg – Stationen som var fint placerad på det självklara stället och sedan Fredriksberg som var lite kul placerad. Lite blöt logg bara.

gamla GeoCaren

13 jan och dags för dagens kalendercache. Har löst alla ”Springfield” och sparar dem till lämpliga dagar. Around Springfield loggades och läggs till handlingarna. en anna sak som hände denna dag var att min gamla GeoCar såldes :(. Dock inga problem då jag reserverat en ny GeoCar som ska hämtas imorgon :). Det blir en miljöbil och det känns ju bra eftersom det blir många små utflykter när man utövar denna sport.

Nya GeoCaren

14 jan Skulle jag ta dagens kalendercache med den nya GeoCaren och hade tänkt mig en av ”Springfield” men hittade den inte direkt och det satt en mugglare i en bil alldeles intill, fick vara för idag men tror nog jag hittar den nästa gång. Det fick bli Faxefjäll istället på hemvägen

20 jan och åter dags för en kalendercache denna gången fick det bli Sjöhäst lådan som passade mig som en hand i handsken. Myseryns gåta är att tyda teckenspråkets siffror på ett fotografi och trots att jag är uppvuxen i ett teckenspråkigt hem gick jag lite bet på en formulering. Får väl skylla på att det var en stillbild och tecknet normalt har en rörelse… men man är samtidigt inställd på de vanliga entalen så denna gåta var klart fyndig. Synd att GeoCheckern inte funkade helt och hållet.

Fin utsikt på väg till Ostindiska kompaniet

21 jan och fredag eftermiddag. Vilken cache ska drabbas av hebb idag? Dessutom hade jag kontakt med j.pixbo som hade tänkt hänga på men han fick tyvärr förhinder. Då det var kalasväder

Utsikt från Ostindiska kompaniet

tänkte jag bege mig till öarna. Först Halléns Ostindiska Compagniet någonstans i Sverige.

Dimmig dag på Brännö

Därefter var det dags för lite ”vanliga traditionella cacher så klart så vidare till Frontnet #01: A room with a view som dolde ett mysigt skyddsrum och ett mysigt utsiktshus.

Ett litet hus på prärien...

Detta huset måste vara ett av de minsta jag sett. Ett rum och ?… så vidare till Husviksvägen Nano #2, Den hittades inte och hur svårt kan det vara?? Äsch det ska ju finnas en till så då får man se hur den är konstruerad dessutom hade senaste logg också en DNF. Vidare till Totoro, the magic tree cache. Tur i oturen att det var ganska fruset i träsket.

Hittade dock ingen cache och senaste loggaren skriver att den är off ca 13 meter och ska ladda upp en spoiler-bild på trädet. Sur man blir när det inte finns någon spoilerbild. Går runt en stund men hittar inget. Äsch igen och nu börjar det bli ont om tid för hemresan. Färjorna går ju inte så ofta under istiden. Knallar till Husviksvägen Nano #1 den hittas direkt, men nej denna typ av cache gillar jag inte. Har stött på en sådan i Lerum nyligen och då gick mitt verktyg sönder… nu hade jag kraftigare doningar med men fick inte upp uslingen. Får bli en fotologg om jag ska hinna med färjan utan att knäcka cachen.

Annonser
 
9 kommentarer

Publicerat av på 22 januari 2011 i Uncategorized

 

9 svar till “Delsjöevent-Vbg-Brännö m.m. (#1721-1730)

 1. Blaufish

  22 januari 2011 at 17:24

  Dina två DNF var jag FTF på en gång i tiden, var där nog klockan 6 på morgonen eller så. Då var koordinaterna hysteriskt off 🙂 nybörjare med dålig GPS som inte tagit medelvärde. nanon var en kanake mer en micro, och låg under en stubbe/rot. Tänkte att den kanske doldes av snön men ser att senaste logg var från en guide som visste var den skulle vara.

   
 2. Blaufish

  22 januari 2011 at 17:30

  Blandade en av cacherna förresten 🙂

   
  • hebb99

   22 januari 2011 at 23:07

   Ja, det får bli ett återbesök vid tillfälle när snön lagt sig.

    
 3. Hallén

  22 januari 2011 at 19:06

  Kul läsning och vackra vinterbilder från bekanta platser! Kul att du hittade lösningen på kompaniets ”gåta” – grattis till fyndet.
  /Hallén

   
  • hebb99

   22 januari 2011 at 23:09

   Japp, sicket ”fint” väder det bjöds på. lyckades ju dessutom ta några fina bilder (det gick ju nästan inte att misslyckas en så’n här dag).

    
 4. kribjo

  24 januari 2011 at 15:04

  Ledsen att inte spoilerbilden hunnit laddas upp än, jag var själv lite less efter tjugo minuters träskvandrande (jag läste ju att många klagat på koordinaterna innan, så jag hade ställt in mig på långsök i spiralmönster) och tänkte jag skulle se till så andra kan slippa det, men då jag inte kunde skicka upp bilden direkt så glömdes det bort ett tag när jag var hemma efter några Brännödygn. Nu är den uppe iaf, din logg blev sparken-i-baken…
  Husviksvägsnanosarna hade vi iaf fått upp en needs maintenance på #2 och #1 som var sjöblöt hann vi serva med en ny torr logg också, så iaf sisådär hälften av Brännös cacher fått sig en service! Hoppas det uppskattas av någon..
  Härliga bilder från Compagniet!

   
  • hebb99

   24 januari 2011 at 15:24

   Tack för det!… Det trädet såg jag klart och tydligt men hade nog bestämt mig för att ”Toronto” skulle leda mig till ”lönnträd” eller något liknande. Då tittade jag kanske lite för slarvigt på detta träd… får bli en ny tur eftersom jag ändå inte hann med alla innan färjan drog mig hemåt…

   /hebb

    
   • kribjo

    24 januari 2011 at 16:04

    Inte Toronto 🙂 – ”Totoro”, det har med filmen ”Min granne Totoro” (https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/My_Neighbor_Totoro) att göra, det är ett stort ihåligt träd som det trillas ned i och där nere bor Totoro. 🙂 Inte för att brännöcachens björk är så lik totorofilmens kamferträd, men men…
    Kolla bildgoogle:
    http://images.google.com/images?q=totoro+tree

     
   • hebb99

    24 januari 2011 at 16:38

    Jaha… det förklarar saken, varför jag inte hittade några lönnar… Slarvigt jag är. Får bli en läxa att läsa bättre när man går med GPS:en i handen. Då stämmer säkert syftet med cachegömman också. Får se om det blir en tur inom kort eller kanske bäst att invänta våren och vårtidtabellen… 🙂

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: