RSS

Utflykt till Tenhult, Jönköping (1550-1578)

16 Okt

14 oktober fick jag kasta om fredagsnöjet till att bli ett torsdagsnöje. Fredagen ägnades åt Ullaredsresa och gemensam familjeresa. Men åter till torsdagen och syftet med resan. TELESKOPSTEGE!! Ja, jag erkänner det känns som fusk, men kan Ingabo så kan jag tänkte jag och nu är det gjort (köpt). Stannade först vid STILLA FLYTER ÅN i Landvetter, Därefter två enkla; Får får får? och Västergårds Bro.

En höjdare A sign from above och sedan en lite besvärlig Ett populärt rastställe i Bollebygd.  Borås TB-Hotel Väst bjöd på den största cache jag hittills stött på. Bogastugan och vidare till storeskogens TB HotelSträck på benen! var kinkig. Ullebotallen bjöd på en osedvanlig big tall. Så vidare till Jönköpings län och En vän på vägen som mest imponerade att den var torr? burken var i det närmaste fullständigt demolerad (locket var dock helt och satt på men eftersom resten var trasor kan man undra denna får vara torr…

Dags för en serie banvallscaching som var mycket inspirerande och varierande. Vid Ubahn Knut höll jag på att trampa ner i vattnet men klarade mig med en hårsmån. Axamosjön loggades snabbt och lätt efter en god lunch med ärtsoppa och pannkaka och polkagrisstång som jag bröt sönder i mindre bitar och sög på i bilen, Gott!! Luftgata bjöd på flygkänsla men inga plan visade sig. Så åter till banvalls cachingen och Ubahn Spårlöst som krävde hint för att hittas. Ubahn Balk var nog dagens höjdare och krävde lite mer av jägaren.

Framme i Jönköping och börjar med Björkrik Cirkel som faktiskt inte var i cirkeln så jag fick gå ut igen och där hittades cachen snabbt och fyndigt. Ubahn HNJ var enklare än man tror, alltså började jag söka svårt för att hitta den luringen på ”enklast tänkbara plats”. Ubahn Hålkplats förstod jag i förväg och mycket riktigt så stämde det. R40 x E4 var svår att nå pga att man inte visste vart man skulle köra och parkera, men det löste sig. Ryhov County Hospital på bra koordinater hittades direkt och Jkpg TB Exchange var kaxigt nära hotellet men likaväl bra gömd. Så till centrum och vad hittar man där? jo, vildmark!! så ut på en spång som jag turligt hittade direkt så man tog sig torrskodd fram till Rocksjön 1, och likaväl trevlig promenad till Birds & Beavers.

Så vidare till Tenhult och köp av stege och där passade jag på att logga Hjälten och vem har varit här den 10/10 2010? Jo, explorist och MPLL så klart…(liksom på de flesta i J-köping jag loggade) man undrar var de inte varit?Däremot blev jag förvånad att inte hitta deras loggar på Rogberga Hembygdsgård alldeles nära och som var en liten luring bland bladen på marken och inte i trädet…  till sist tog jag reda på Vem`s ek? det var… Det var Kennetha ek och där hade föregående loggare placerat cachen i botten. Hmmmm … misstänker att MPLL gjort detta eftersom en av hans cacher hade utsatts för liknande sabotage 🙂

Åter hemma och väntar på att inviga stegen…

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 16 oktober 2010 i Uncategorized

 

Ett svar till “Utflykt till Tenhult, Jönköping (1550-1578)

  1. The Explorist

    17 oktober 2010 at 19:39

    Hej hebb, det var jag som placerade tillbaka cachen vem´s ek och jag satte dit den som jag hittade den…
    Det finns ju ett antal ställen kvar att åka till vi får väl se vart det blir här näst, beror lite på MPLL.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: