RSS

Diverse + Göta rivertrail (1494-1543)

08 Okt

Får försöka jobba ikapp mig själv…. senast jag publicerade bilder och funna cacher var den 10 september så här kommer en lång rad hittade cacher…

13 sept Skattskylten. En snabbis på väg hem till ”my childhood wood” som är en placerad cache av mig där jag är uppvuxen…

15 sept LIBA. En ”kalender cache” som vållade vissa problem då en man gick omkring vid disken eller vad det var… han hade nog trott jag var en tjuv om han sett mig smyga runt vid 21-tiden på kvällen.

17 sept Challenge #059G – How far can we reach? plockades lätt och hade som tur var en cache tagen på lagom avstånd, 16-17 km tror jag det var. Galjonen Pocket Park var betydligt svårare än den ranking som stod… men skönt att plocka den innan man for vidare till Eriksberg view, där fick man en fin utsikt över Eriksberg.

22 sept Johanneberg – strået vassare var exakt en cache som jag hade tänkt mig och sökandet blev kort trots att det börja skymma. Working 9 to 5 trodde jag ingen hade loggat och åkte ett par timmar efter publicering. På plats såg det ut som jag var tvåa men det var på baksidan… 😉

24 sept Ytterligare ett fredagsnöje med  en runda frölunda, Först  Kaverösporten som GPS:en inte kunde lugna ner sig vid. Tänkte kolla xxx när jag kom fram men Kände snabbt förbi och fortsatte enligt GPS:en ca 10 meter till. efter 10-15 minuter började GPS:en dra tillbaka och cachen var där man som gammal cache-jägare brukar plocka micro vid en väg…, så vidare till Riddarskogen, och sedan Ruddalen, men den verkar vara borta… nu har två ”found” loggats så får väl åka tillbaka och lusleta skogen… är väl bara 30 hektar?… :), vidare till Utsikt Vinga fyr som hittades snabbt och lätt, Till sist en runda i ”citrusskogen: Citrus Bakugan nr1Citrusskogen nr4Citrus Pokemon nr3Citrus Bratz nr2.

Dessutom plockade jag hem steg sju till Åttaårsdagen och underrättade Eaglewood att det var dags för finalen.

26 sept Åttaårsdagen, Denna serie var den mest ovanliga cache jag varit med om och det tog mig ca ett år innan jag hittade steg 1 (ja… jag letade ju inte varje dag men efter ett misslyckat försök tog jag upp letandet i fjol. och hittade steg 1. Men sedan fick jag inte tillfälle till steg 2 utan den föll i glömska i nästan ett år till. Så i somras träffade jag Eaglewood som visade sig vara en gammal bekant från innebandyn för flera år sedan.

Vi enades att jobba ihop för man behövde tydligen ”moraliskt stöd”. Jag fick lov att jobba vidare med steg 2 och tre innan vi låg lika. Jag hittade steg två efter ivrigt letade på platsen. Ahhh hade inte räknat med en sådan delcache.

Vi skulle träffas vid steg tre för Eaglewood behövde dubbelkolla koordinaterna för steg fyra. Letade ett bra tag själv men till sist fick Eaglewood nästan placera mig på rätt plats och då fick jag ytterligare en aha-upplevelse…

Steg fyra letade vi efter och där hade Eaglewood gått bet, tyvärr kunde jag inte fixa det utan ringde den ständiga ”livlinan” Hallén som hjälpte oss lite på traven, Steg fem förstod vi till 3/4-delar. Äsch ytterligare ett samtal till Hallén som vidgade våra vyer. Steg fem letade vi efter vid två tillfällen innan vi kontaktade ägaren som bekräftade rätt plats och efter ett ägarbesök konstaterades att delsteget var borta. Kändes ju lite jobbigt att leta efter något som inte finns. Det är nackdelen på dessa ”mastodont-cachar” att man har dålig feedback via loggsidan.

Vi fick därför lösningen till steg sex och den var borta så vi fick dock ta oss till platsen för att få instruktionen till steg sju. Några tips från eventvännerna på Danmarksbåten gjorde att steg sju kunde bärgas efter två sökningar.

Så idag var den stora dagen inne och steg åtta skulle sätta punkt på sökandet. Wow… sicket ställe! Finalcachen kunde loggas med gemensamma krafter och utrymmet inspekterades. Detta gick förhållandevis snabbt så vi tog  Hamnbanan – Bron innan vi skildes för dagen. Får se om vi hittar någon ny mystery att jobba ihop på.

27 sept Spåntorget # Björkekärr 1, en kalendercache på hemmaplan. Hade jobbat hela dagen och kvällen och tiden var knapp. Cachen hittades snabbt och jag tänkte att det var inte första gången jag sett en sådan cache, en sådan ska jag göra… sagt och gjort, Masthugget blev en liknande och explorist fick till och med ingå i min hint. Tack för den Explorist.

29 sept Göta rivertrail 1Göta rivertrail 2Göta rivertrail 3Göta rivertrail 4Göta rivertrail 5 JordfallsbronGöta rivertrail 6Göta rivertrail 7Göta rivertrail 8Göta rivertrail 9Göta rivertrail 10Göta rivertrail 11 SpåntenGöta rivertrail 12Göta rivertrail 13Göta rivertrail 15Göta rivertrail 16 TornetGöta rivertrail 17Göta rivertrail 18Göta rivertrail 19Göta rivertrail 20Göta rivertrail 21Göta rivertrail 22Göta rivertrail 23Göta rivertrail 24Göta rivertrail 25 VegetationGöta rivertrail 26Göta rivertrail 27 AngeredsbronGöta rivertrail 28Göta rivertrail 30 Fraggen.

!!! Vad säger man… mållös! Jag har ju ingen båt och Eaglewood hade snackat om att han hade en cache på gång på Hisingen… men en rivertrail utmed Göta Älv. Trist att inte kunna ta den, men så på jobbet träffade jag ceklund55 som jag lurat in på cachingträsket och han har båt och nu var han sugen på en runda. Vi stämde träff på onsdagen då det skulle vara fint väder och inte blåsa.

Åkte från Björkö utmed Nordre älv till Kungälvs fästning där intogs en välbehövlig kaffe och smörgås. Sedan plockades cache efter cache. Den observante ser då att nr 14 och 29 saknas och vid nr 14 kom en arbetare och förklarade att de lastade explosiva varor så vi fick snällt flytta oss. vilket vi gjorde och nr 29 hade ju redan disablats.

Sedan åkte vi genom Göteborg och ceklund55 fick plocka cachen på nya älvsborg. Åter tillbaka på Björkö och 9 timmar av en fantastisk båttur… Blir riktigt sugen på en liten båt efter detta.

2 okt Nordre Elfs kompani plockades på väg till mugglarfrugans vän i Västerlanda. Tack för den MPLL!

4 okt Rudolf Steiner blev ytterligare en kalendercache.

6 okt Hundpromenaden # Björkekärr 2, efter denna på kvällskvisten när jag placerat min Tema RH-Råbäcken plingade mailen och två nya cacher av Explorist i Björkekärr. Det blev en snabbis ut och två FTF kunde bärgas; Lekplatsen # Björkekärr 3 och Återvinningsplatsen # Björkekärr 4. Stålande cacher som vanligt när det gäller exploristen…

Så nu är jag nästan ikapp… tog ju några idag också men dem får jag skriva om imorgon… hehe…

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 08 oktober 2010 i Uncategorized

 

Ett svar till “Diverse + Göta rivertrail (1494-1543)

  1. halln

    09 oktober 2010 at 5:41

    Imponerad och avundsjuk på att du plockat river-trailen… !

    Grattis till att ha nått målet även i 8-års dagen!

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: