RSS

Västerås (#1328-1357)

03 Aug

"Ånastocken"

Så en kort semester till Västerås med fru, svärmor och svärfar så möjligheterna till caching är något begränsade, men inte värre än att man hann med 30 st på dagarna tre.

Kvarnstensbrytning

Den 28 juli på vägen upp var det läge för lite statistikcachar i detta fallet cachar i kommuner i Västra Götaland som jag sakar tex: Essunga = Ånastocken Mariestad = Kvarnstensbrytning och båda hittades snabbt och enkelt.

Swerail #7 - Västerås

I Essunga satt förresten två Hägrar på bron som jag tyvärr var tvungen att skrämma eftersom cachen var viktigare. I Västerås började jag med en mjukstart vid Stora torget och tog Gardtman’s Yard Sedan skulle vi möta svärmor och svärfar vid stationen (där togs Swerail #07 – Västerås snabbt), de hade fått åka 1:a klass tåg ur bekvämlighetssynpunkt.

Irsta Power

De är ändå runt 83 år. Svärmor som kommer från Västerås fick nu ett bra tillfälle att återse sin barndoms stad på ett avkopplande och skönt sätt. På eftermiddagen åkte vi ut till Irsta och mellan smörgåstårta och fika med hallon/blåbärstårta fick jag sträcka på benen och passade på att plocka Irsta Power (som var rikigt klurig och fin)

"Högst i Irsta?"

och sedan Högst i Irsta, som också var mycket välgjord cache. Det finns onekligen riktiga godbitar att plocka utanför city.

"Botaniska trädgården"

Den 29 juli fick jag några timmar på förmiddagen att botanisera i city och då passar ju Botaniska Trädgården Västerås alldeles utmärkt att börja med sedan en promenad åt norr till Kyrkbacken vidare till Vy av Västerås domkyrka samtliga traditionella citycacher.

"Vy av Västerås domkyrka"

Därefter Mariaberget som var en riktig snygg fick leta ett bra tag och kändes riktigt skönt när man hittar sådana här.

Mariaberget

Sedan vidare till Svensexan och sedan en riktig ”luring” – City Ringen som var en väggtelefon fastskruvad ipå ett träd i en dunge… Påhittigt.

"Not a brick in the wall"

Riksträdet – Västerås med en riktigt snygg behållare men kändes lite malplacerad på denna plats. Den hade ju passat bättre i ett industriområde. Så vidare till kanonerna – Saker och förbi centralen till Not a Brick in the Wall. Denna var enkel enligt rankingen men jag tycker den var klurig att hitta då den satt ”djupt” och ”hårt”. Ode to L.S. #1 var en lite ny bekantskap som lärde mig att inte bara titta ner när man närmar sig nollpunkten. Så lång frid och fröjd men visst fanns det DNF:er… en kom nu vid Port-Anders som jag läste att föregående missat och misstänkt muggling, så jag letade dåligt och meddelade muggling till ägaren som dock svarade att den är lite lurig och mycket riktigt, den fanns tydligen kvar men jag fick inte tillfälle att söka igen.

Riksträdet - Västerås

Så snabba loggar på En vy av SkrapanTurbinhuset och Sturegatan Västerås. På väg ut till Irsta igen och jag hade noterat en mystery som jag löst redan i Göteborg så vi åker till Björnö och medan familjen sitter i bilen i duggregnet letar jag rätt

Tullhuset

på Hidden Treasure som hittades snabbt tack vare spoilerbilden (annars hade det blivit svårt). På kvällskvisten fick jag veta att det fanns en sevärdhet i närheten och värdfamiljen undrade om det fanns någon skatt där

Anundshögen

vid Anundshög och det fanns det och den plockades snabbt innan regnet började igen på väg till hotellet.

Gissa vem som mer har tagit denna forncache? Hallén såklart! Han hade förresten nästa loggat alla cachar som jag loggade på en cykeltur i dagarna två (eller tre) runt den 21 juni…

"Brocache nr.3" (Svartån)

Den 30 juli gjordes en kortare runda åt väster och sedan ett moturs varv runt Västerås. Då plockades RobotdalenBusborgenKopparlunden men inte Ode to L.S. #2 :(. Vidare till Sign here, St Ursula, Brocache nr.3Gamla vattentornet och till sist Proban – skolfängelset. Sent på kvällen åker vi till Göteborg och plockar Stikkan i Hova i Gullspångs kommun.

Ahhh home sweet home… och 88 mil avverkade.

Annonser
 
3 kommentarer

Publicerat av på 03 augusti 2010 i Uncategorized

 

3 svar till “Västerås (#1328-1357)

 1. halln

  04 augusti 2010 at 13:27

  I Halléns fotspår skulle man nästan kunna säga! Trevligt att återse Västerås genom din blogg.

   
 2. halln

  04 augusti 2010 at 13:28

  I Halléns fotspår skulle man nästan kunna säga! Trevligt att återse Västerås genom din blogg. Anundshög var verkligen en upplevelse, inte så mycket själva cachen som området. Imponerande mängd fornlämningar där.

   
 3. hebb99

  04 augusti 2010 at 16:26

  Varför ska man alltid komma efter Hallén?

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: