RSS

Mölndal (#1289-1299)

06 Jul

Lackarebäcks källa

Fick abstinensbesvär och var tvungen att åka ut och plocka några cachar. Så en runda till Mölndal fick det bli. Startade med Lackarebäcks Källa som låg vackert i en liten dal nära Ericsson, så vidare till Lost Field och där förstod jag varför denna fina anläggning låg öde. Det kryllade ju av små ants och det är klart att de tagit hem matchen om detta ställe.

nära "Lost field"

GPS:en nollade inte på cacheplatsen men med hjälp av iPhonens googlekarta förstod jag att jag skulle upp ca 5-10 meter… då hittades cachen lätt.

Nästa cache, Zodiac of GBG – Cancer (Kräftan), var också lite lurig då jag följde GPS:en som visade på ”vänster” sida av vägen men efter en stund kollade jag senaste loggarna och insåg att det skulle vara en ”klassisk” (konstigt då tänkte jag på Hallén och visst var cachen gömd på klassiskt Hallén-vis) och då var det på ”höger” sida om vägen. Så vidare till hejderidarens serie om Mölndal.

Mölndals cachen

Mycket trevlig serie som jag visst missade 1:n och 2:an men de ligger ju borta vid Östra Balltorp. Samtliga Mölndals-cacher ligger vackert bland gamla kåkar i det äldre Mölndal. Mölndals cachen #05 Mölndals cachen #04 Mölndals cachen #03 Mölndals cachen #07 Mölndals cachen #06.

Mölndals cachen

Sedan Åby Travbana som var lurig. Jag fick fixa ett verktyg då jag trodde att cachen fastnat i sin gömma. När jag var klar och lyckades lyfta ut cachen med mitt verktyg såg jag hur det hängde ihop. Hur dum får jag vara?? jag har ju löst dessa flera gånger tidigare.

Mölndals cachen

Så en mystery för omväxlings skull Dyssleksi. Mina vänner ”gunina” hade problem att finna själva cachen och jag fick en hint om hur man löser den, så efter att ha löst gåtan (dagen innan) kunde jag ta mig fram till cacheplatsen och visst syntes spår efter gunina. Ett smalt spår genom det höga gräset till platsen. Väl på plats var det mycket riktigt svårt att hitta cachen men ett tränat öga ger sig inte utan en tuff match. Man känner sig lätt uttittad på denna plats men till sist fick cachen se sig besegrad.

Oxen

Så till dagens sista cache Zodiac of GBG – Taurus (Oxen) och med terräng 2 trodde jag detta skulle bli en hyfad enkel historia men ack vad jag bedrog mig. Här gällde det att hitta en lämplig väg uppför berget och ganska högt. När jag kom upp förväntade jag mig att hitta en enkel väg ner men det var inget jag såg så detta med terräng 2 tycker jag inte stämmer.

utsikt från "Oxen"

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 06 juli 2010 i Uncategorized

 

Ett svar till “Mölndal (#1289-1299)

  1. halln

    06 juli 2010 at 13:27

    Trevligt att man blivit ”en klassiker”….

    Idag gick jag i hebbs fotspår och loggade lådor i Mölndal! Många bekanta platser på bloggsidan idag.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: