RSS

FTF, Stockholm samt en multi och en mystery (#1249-1256)

13 Jun

Marieholmstunneln

4 juni startar med en ledig dag för att förbereda resan till Sthm Marathon. Men en hel dag utan att plocka en cache? nej naturligtvis inte. Efter att lämnat frun på jobbet skulle jag fixa AC:n i bilen som lagt av. Åkte till Kylexpert i Gamlestan (som kan rekommenderas) och skulle sedan vidare mot biltvätten i partihallarna, då tänkte jag att här någonstans vid Marieholm skulle väl en cache finnas. Stannar till och kollar GPS:en och hmm 17 meter, behöver ju inte ens flytta bilen. Marieholmstunneln hittades snabbt och enkelt. Så vidare till biltvätten och efter det kollar jag mailen… Hmmm en ny cache i Partille, synd man är mitt i stan! Men jag tänker att handla kan man ju göra i Allum så det är bara att pinna iväg till Partille Ridklubb. Jag är först på plats och hinner leta runt lite men hittar inget??

Simple Stash

Så kommer en bekant vit skåpbil innehållandes MPLL (eller delar av detsamma). Lite klätterutrusting gjorde att cachen kunde lokaliseras lättare och en delad FTF. Efter Allum tänkte jag ge Kanonen i Partille en match men jag fick ge upp redan innan matchen startat eftersom kl. är 11.00 och lunchresturangen är full med mugglare. Explorist har ju en cache på cykelbanan i närheten, Cykelbana längs Mellbyleden 2, så iväg dit… efter lite klättrande uppför slänten till cacheplatsen kunde sökningen påbörjas. Jaha ja, det blev en stunds letande innan jag noterade en olikhet i naturen… Snyggt! Faktum är att jag har en liknande idé i förrådet här hemma men har inte haft tid att göra klart den… Men nån dag så var redo…!

Till The Crevice

Nu var det dags att packa klart väskan hemma inna tågresan till Stockhom och väl på plats på centralen möttes jag av brorsan ”kyrkofjall”. Vi drog ut mot mitt huvudmål med resan (så när som maran alltså) några historiska cachar. Först på listan stod Simple Stash (gömd i juni 2001) på Drottningholm eller rättare sagt på ön före. Vi fick tillfälle att cacha tillsammans och här gällde det att låta brorsan få chans att briljera eftersom han legat på latsidan under vintern och jag ville ju få igång honom nu inför sommaren. Cachen hittades snabbt och vidare till The crevice (gömd i augusti 2001).

The Crevice

Här fick vi en lite längre promenad och såsom bröder alltid gör blir det tävling… sista 60 metrarna rycker han upp i terrängen och jag tar nästa glugg i terrängen och likt gaseller (eller snarare tunga älgar) i skogen for vi upp på kullen. Jag var snabbast men letar vid fel träd… men även brorsan letar vid fel träd så det blev min tur att ropa ”Är det denna du letar efter?”

Riksträdet

På söndagen plockades Riksträdet – Sigtuna och Märsta stationshus på väg till pendeltåget mot stan. Målet innan hemresan var Match Stash (gömd i augusti 2000) Inga problem med denna mer än att jag hade tre väskor och träningsvärk och 25 graders värme när man ska promenera från T-banan Sätra i ca 1,4 km. skönt att det var skugga sista biten. Nu har jag hittat 111 av 122 möjliga cachemånader. Återstår alltså bara 11 månader (7 i 2000 och 4 i 2001) men det ska bli kul att försöka plocka dessa.

Match Stash (gömd i aug 2000)

Så åter i Göteborg och efter jobbet den 9 juni en statistikcache NOBELGRILLEN för att täppa till årets datum. Också en mycket kul cache som en cachare ser, men ingen annan.

Nära "Bio Capitol, Svea och Skansen"

10 juni ytterligare en statistikcache, Göteborgare, och denna hade jag löst redan på måndagen men inväntade lämplig dag att plocka den. Rakt på och en trevlig mystery av The Explorist, lagom svår.

11 juni behövde jag inte någon statistikcache men kunde inte låta bli att ta en ”fredagscache”. Det fick bli Bio Capitol, Svea och Skansen, också en trevlig liten multi som löstes på ca 30-40 minuter och då hann jag dessutom gå in på 7eleven och köpa mig en lunch.

Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 13 juni 2010 i Uncategorized

 

Ett svar till “FTF, Stockholm samt en multi och en mystery (#1249-1256)

  1. halln

    13 juni 2010 at 13:30

    Kul att läsa om dessa ”uråldriga” Stockholmsburkar, det är nog högst troligt att Hallén också tar en tur till dessa för att ytterligare förbättra statistiken….

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: