RSS

Cacherunda till Brobacka – Alingsås – Lerum (#1129-1138)

25 Apr

Dags för veckans fredagsrunda och idag hade jag siktet inställt på Train Tunnel i Brobacka. Den gömdes i december 2001 och den månaden saknar jag i min statistik så det var bara att ge sig iväg. På vägen såg jag att det kommit några nya cacher i Gråbo. Monway hade lagt en nano ”nära hemma” så jag började med Monvägen/ Moledet men det var ingen hemma? Kanske för att jag var där redan kl. 14.00 och då jobbar ju vanligt folk. Snygg nano förresten, men eftersom jag förstod av loggarna att den var ”speciell” så är man inställd på det och den hittades direkt, men som sagt snyggt jobb.

Östad K:a

Så vidare till östads kyrka, här missade jag östads gravefield men hann stoppa vid kyrkan och tänkte ta den andra på vägen hem, men jag körde mot Alingsås istället. Så dagens huvudmål och naturligtvis tog jag liksom andra loggare fel väg och först. Här var det brant ner… Bara till att bita i sura äpplet och köra en bit ner och gå tillbaka i rätt nivå. Då såg jag att man kunde gått en runda under bron istället men men gjort är gjort. Vägen till cachen var mysig utmed gamla Gräfsnäs smalspår.

Brobacka vid Train tunnel

Stationen ser minst sagt oanvänd ut. Cachen som var gömd av Sangsvan hade som vanligt gömt den väl. Man fick tänka till och titta runt… men till sist fann jag vad jag sökte, Train Tunnel.

Train Tunnel

Så drog jag mot Alingsås och på vägen plockades Welcome to Alingsås, 180 North West, också en klurig en men jag hade träffat på denna typ tidigare så den hittades efter några sekunder… Vidare till Alingsås centrum och på väg till en fika togs Charles Hill enkel när mugglarna till slut flyttat sig. Två st i Luels serie ”Lights in Alingsås” hanns med innan hemfärd. Lights in Alingsås 2008 # 5 – Hjelmqvistska gården och Lights in Alingsås 2008 # 1 – Solen.

Charles Hill

På hemvägen såg jag att det fanns en Swerail #08 – Alingsås och den måste man ju ta då jag har både Stockholm och Göteborg redan. Sista stoppet som jag planerat var The Union house och den kändes mycket speciell för det är perilerum som lagt den. Det var nämligen Per i Lerum som invigde mig i denna lek för ca tre år sedan. Jag ville få hjälp med en Tomtom-karta i min HTC 3600 och en kamrat kände Per som hjälpte mig och berättade om geocaching.

The union house

STORT TACK till Per om du läser detta. (har framfört ett tack via loggen också).

Så igår var jag i Skövde på ett representantskapsmöte och en lunch är alltid lite för lång för att bara sitta och glo så jag gick en runda och loggade Point of (no) return som hittades på första bästa ställe. Men en glasburk?!! Inte så bra.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 25 april 2010 i Uncategorized

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: