RSS

Fredagscaching i Väster (#1050-1061)

12 Mar

Äntligen vår och riktigt vänligt cachingväder. Fredag eftermiddag och lite ledighet från jobbet gör att man kan plocka några cachar igen.

Idag började jag med två på Hisingen i samband med ett ärende dit och Hisingens Händiga Hållplats kunde påbörjas men jag började med iPhonen men det fungerade inte och vid entren fanns inget, så det blev att hämta det tunga artelleriet i bilen, en oregon 400t. Så åter till platsen och inser att jag ska en bit åt ”vänster” och letar lite och så lite åt ”höger” och där hittas dagens första cache. Vidare till In memory of FAD2009 som ligger en bit norrut och svårast med denna var väl att hitta en parkeringsyta, men efter det var det inget svårt att hitta cachen.

Tysklandsterminalen

Så vidare åt väster och på vägen dit plockar jag Tysklandsterminalen som mina cachevänner Thoekl1 och jea031 tog för några veckor sedan. Sedan har snön gjort sitt men nu hittades den. Onödigt länge letade jag eftersom en mugglare satt i sin bil och avnjöt sin lunch men cachen låg väldigt öppet när man väl såg den. Vidare upp mot spårvagnscentralen och Depeche Mode 4: Boys Say Go!, med tanke på cachnamnet och orden i omgivningen förstod jag genast var cachen låg. Mycket riktigt, där var den.

Kungsten

Så vidare mot Kungssten och den låg i skogen och det var inte spårat. det blev att pulsa och nu fanns ingen skare att gå på utan mest blötsnö som man sjunker ner ca 30-40 cm i varje steg. Läser hinten (i spricka bakom sten) på plats och inser snabbt att detta blir inte lätt. Snön liggen tung, men jag hade tur och skymtar en svacka och börjar gräva lite och hittar stenen och cachen, wow!

Tribute to Blåshålet

Vidare till Tribute to Blåshålet vid nya varvet och upp på berget och ånyo djup snö att kliva i. På plats inser jag igen att detta kan bli probelm men här låg cachen som tur var inte utanför ej heller innanför utan mera mitt på så även denna cache kunde hittas ganska problemfritt . Så till industriområdet och en mycket enkel micro, Bergkristall. Handen träffar cachen på första försöket. Vidare till Harbors of Gothenburg #1 och när jag går ut på bryggan känns gömstället bekant. Väl på plats ligger cachen exakt på det ställe jag kände på mig. Antingen är jag synsk eller så är detta en cache som ärvt ett gammalt gömställe? Skulle naturligtvis anta att det är det senare.

Gbg cachebomb #90

Sedan vidare till en bortglömd GBG Cache Bomb #90 som jag borde tagit ifjol, men hamnade fel och hann inte med den. Har inte fixat finalen heller och nu vet jag inte var jag har alla ledtrådar längre… Får leta lite och annars kontakta ägaren/-na. Så en traditionell GKV #38 – Näsets kyrka som var gömd lika traditionellt som många tidigare. Snabbt loggad och sedan vidare till Hängesten och en trevlig promenad till en liten halvö. Fantastisk plats och oj vilken häftig sten och hinten säger att man skall ta cahen uppifrån…

Hägersten

Uppe på höjden pekar GPS:en att jag ska ut på stenen men dit går jag inte och tur var det för efter lite letande får jag syn på cachen, men den var inte lätt att nå och definitivt inte lätt att komma ifrån. Rekommenderas men det är ingen 2-stjärning terräng.. Så tiden går och det är dags att dra hemåt men jag hade en cache som jag funderat på hela dagen om jag ska försöka ta. Jag har missat tidigare oc jag gillar inte stenmurar, men det skulle vara skönt att lösa Visst nappar det! en gång för alla. och även här låg snön tung över muren och det fanns inte många ställen att leta på men nog hittade jag den, wow igen. Idag blev det verkligen lyckat och en fantastik skön vårdag.

Visst nappar det!

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på 12 mars 2010 i Uncategorized

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: