RSS

Cacherunda, Härsjön-Torskabotten (#1024-1030)

15 Feb

TMR68, Hallén, Ingabo och The Explorist

Igår (förrgår) fick jag ett mail från Hallén, att isens riddare skulle göra ett nytt försök på Härsjön, Kräftkalas, som vi missade förra gången… Självklart måste nattens (förlåt) Isens riddare rycka ut nu när en ny burk fanns på plats. Tydligen hade den gamla burken rullat in djupt i håligheten så en ny var på sin plats.

Hela natten funderade jag på om jag varit på rätt plats sist då jag tyckte det var ett självklart gömställe som stämde med hinten. Nu när vi kom på plats, Hallén, TMR68, The Explorist (som tagit den gamla burken för ett år sedan) samt Ingabo känndes det lite pirrigt. Jag störtade mot mitt mål och fann…. inget… ? Ähhh jag tog fram ficklampan (den är lika bra på dagen som på natten) och se där, jovisst låg den där, fast lite uppåt. Skönt att jag hittade den på det ställe jag kände att den lurpassat på oss.

TMR68, Hallén, Ingabo och The Explorist

Så vidare till nästa, Torskabotten Island, som var en ö-cache ganska nära. Det visade sig vara lurigt att hitta fram så vi åkte både fram och tillbaka innan vi hittade en lämplig p-plats, dock en bit ifrån, men en lagom promenad för att umgås lite. Här kom vi fram till sjön och började promenera på isen och det kan nämnas att isen känns lurig. Det verkar vara två lager med några cm vatten emellan, men ändå ingen fara att dråsa igenom. Väl framme vid nollpunkten tyckte jag GPSen visade nollpunkten lite mer åt vänster och hittade cachen nästan på en gång. Skönt att klara två 5-stjärniga cachar på en och samma dag. Mina första 5-stjärniga (i terräng) för övrigt.

TMR68 och Hallén

Vidare tog vi några ”lättare” (Frank´s Cache, Skallsjö Kyrka och Varning för kryptonit!) som inte vållade några problem på väg till Backlanda-Gråbo Airport. Här hann jag inte med i svängarna och trodde det var frågan om rastplatsen med bänkar och bord, men Explorist pratade om någon bro, men här fanns då ingen bro. Jodå, en liten låg över ett dike men idag var det ca 30-40 cm och det var inget som tydde på att detta skulle lösas, men vi gick till noll-platsen och då tramade Hallén precis vid kanten av en brygga. Det var tur det för då kunde vi börja gräva och som vi grävde… men det kändes inte 100%-igt. Jag tänkte att jag vill se under bryggan och gjorde ett hål lagom stort för att få ner huvet och Yesss.. där hängde cachen under bron. Det trodde jag faktiskt inte.

Så iväg till nästa mål som var Hundöjan i Mjörn. Vi ville inte ut på Mjörn egentligen men denna låg på en liten ö i en liten vik och åter fick vi parkera en bit ifrån och gå sista kilometern… och sista biten ute på sjön, men den kändes inte bra så vi gick vid strandkanten hela vägen och kunde snirkla oss ut till ön. Så skulle bara den lilla cachen fram också. -Regular! ska man ju hitta, men vi var som sagt 4 varav 3 proffs och ändå hittade vi den inte. Tror vi letade i 45 minuter innan Hallén ringde en livlina(Ingabo) och vi konstaterade bara att vi litade på rätt ställe. Ganska mycket snö och is gjorde ju inte saken lättare. Men med informationen fortsatte vi vårt idoga letande och efter en stund hittar Hallén den. -Man ska ha proffs med sig när man tar ö-cachar… men om vi tyckte det var svårt att hitta cachen så var det inget mot vad det var att få ut cachen. Nej, efter ca en halvtimme gav vi upp och tog foto-loggar på den istället. Men det tog emot.

Hallén

Så var jag ganska blöt om strumporna eftersom jag har låga kängor och till denna cache var det på sina håll djup snö, så det var läge att dra hem, men tack för en underbar vanlig dag, som Agneta Fältskog skulle ha sjungit… la mig på soffan en stund på kvällen och skulle kunna somna lätt om det inte var så att jag måste skriva min blogg. Ser att Hallén hunnit före och många fina bilder.  Ähhh bilduppladdningen strular och jag ger upp för dagen. Får fixa detta imorgon. Just det, på hemvägen från sista cachen mötte vi fina vinterkor och och en oxe hade kommit ut på vägen. Inte en chans hade vi att komma förbi och på en återvändsgatan är vi… tur att oxen gick sakta uppåt och sedan in i skogen, så vi smet snabbt och ljudlöst förbi.

/hebb

 
3 kommentarer

Publicerat av på 15 februari 2010 i Uncategorized

 

3 svar till “Cacherunda, Härsjön-Torskabotten (#1024-1030)

 1. The Explorist

  15 februari 2010 at 23:15

  Ja det var en riktigt trevlig tur, kul att du hängde med.

   
 2. halln

  16 februari 2010 at 7:29

  Kul att läsa! Har länkat detta inlägg på min blogg.

  Hälsningar

  Hallén

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: