RSS

Cacherunda, Hjällbo-Katrineholm (#1018-1023)

01 Feb

Så var det dags för en liten runda. Fredag förmiddag och jag hade tagit ledigt från jobbet eftersom jag ska vidare till Västanvik i Leksand senare på dagen. Börjar dagen med GCT FAD09-02 Här startade allt… som jag försökt en gång tidigare. Då tänkte jag inte på detta utrymme som jag såg direkt idag. Hade mina aningar men som tur var så behövdes inga skruvmejslar eller liknande. Det kan vara bra att nämna så man inte utsätter sig för onödig fara. Detta var ju en bra start på dagen så jag fortsatte till Nymånegrottan, men det var lite för snöigt för att jag skulle ta mig upp sista biten. Jag är dock inte övertygad att cachen ligger där man tror men som sagt lite för mycket is och snö. Vidare till Torget som Mördades men det gick inget vidare där heller så nu var det dags för någon lättare, körde vidare mot Hjällbo och då hittade jag Lärjeholm, och trodde den skulle bli svår med tack vare hinten löstes den efter en stunds letande.

Vidare till GKV #8 – Hjällbo kyrka som var mycket enkel och raskt vidare till Lucia på väg ner mot stan. Tänkte lämna några CD och DVD-skivor tillbaka på stadsbiblioteket. Lucia ligger en bit upp i skogen bakom gamla Göfab och väl på plats var det inga problem att hitta cachen. Efter biblioteksbesöket hade jag lite tid över så då låg Breweries #06 – Eriksbergs bra till och den var lite klurigt gömd men ändå självklar att hitta.

Sedan var det dags att åka till Västanvik och tågbyte i Katrineholm. Där fanns en liten nano, Allt kommunicerar, men det blev mer problematiskt än jag trodde… Tåget fr. Gbg kommer in lite försenat och jag har mycket lite tid att ta cachen. Vad händer, jo, GPS:en fastnar. Men jag har hyfsad kläm på målet tack vare kartan och vad ser jag när jag kommer fram?

Halvmeter snö runt denna aktivitet. Trampar ner snön (jag har ju inte lämpliga skor precis) Hittar inget och snart går tåget. Jag tänker att det får vara och det är iskallt om händerna. Så måste jag dock gå till tåget. När jag kommer till perrongen precis på utsatt tid står det nu att tåget blir 12 minuter försenat, raskt tillbaka för att fortsätta leta mer och efter en stund hittar jag den lille rackarn. Ännu iskallare om händerna och bråttom, bråttom är det nu. Tappar halva cachen i snön, Nej!…… och hittar den inte. Söker och söker i snön. Tänker att detta blir inte roligt, ska jag ta med denna halvan och försöka igen på söndag på väg hem eller bara lägga den och underrätta ägaren… men till sist, yes! Men nu vill inte fingrarna lyda längre. Det är med ren vilja som jag lyckas öppna loggrullen skriva och ihop igen. Bilden visar att det är med darriga händer jag plåtar denna cache. Oj, och nu kommer tåget in på perrongen… Snabbt tillbaka med cachen och nu jag måste springa till tåget, vore inte kul att missa tåget men som tur var så är det många som ska på tåget så jag hann… med minsta möjliga marginal. Phu…

 
2 kommentarer

Publicerat av på 01 februari 2010 i Uncategorized

 

2 svar till “Cacherunda, Hjällbo-Katrineholm (#1018-1023)

 1. iller

  02 februari 2010 at 22:00

  hehe, sånt som bara händer när man geocachar. Om man berätter för utomstående så förstår de nog inte tjusningen… 🙂

   
 2. halln

  06 februari 2010 at 6:37

  Bra jobbat i Katrineholm! Tog själv den lilla burken i samband med mellandagseventet som hölls på ”Sultans” mitt emot stationen.

  När man har en tågtid att passa får man alltid lite höjd puls….

   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: