RSS

Cacherunda 30 december (#962-975)

07 Jan

Så var det dags för en cacherunda dagen före nyårsafton. Efter att jag lämnat frugan på jobbet hade jag ca 3,5 timmars sökande till förfogande innan det är dags att ge sig hemåt och på morgonen hade mailen indikerat på en ny cache, chansar på att få en FTF på Welcome to GBG #4 (se bild), trots att det gått en stund sedan den publicerades och det är alltid extra spännande när man söker en FTF. Uppför slänten och inte en människa syns till. Känns lovande och när cachen hittas ganska snabbt kan jag konstatera att jag är först!! Yes… Så åter till den planerade rutten mot Hisingen och Tuve.
Först (efter FTF:en) mot Church of Hell-Ass (or Agia Triada) som hittades lätt denna iskalla dag, liksaså nästa stopp, Harrys/Mohlins hittades lätt. Man börjar nästan tycka att många cachar är alldeles för lätta men det skulle jag inte sagt (tänkt) för vid nästa cache som var VARNING FÖR #4, fick jag problem. För mig var det uppenbart var cachen skulle vara. Under brevlådan, som heter Stjärna och ledtråden var ju sjöstjärna! så klart, men si där gick jag bet… lite skraj för att en jycke skulle hoppas fram och säga hej var man ju också… stå och snegla på någons brevlåda på detta vis. Nej det fick nog bli en DNF och jag skulle sätta mig i bilen när jag inser att GPS:en nollar lite vid sidan om brevlådan… kollar en extra runda och se där var den ju… 🙂 skönt. Så vidare till BISKOPSGÅRDEN Beauty #1, som även den på håll såg uppenbar ut men det blev en DNF för här hittade jag inget. Nano, usch! Den borde varit på skylten men inget vad jag kunde se.
Så vidare mot EU-träsket och på senaste loggarna var det DNF så man är ju lite extra obsevant men den hittades direkt. Här var det helt klart ett nytt mysigt område som jag ej besökt tidigare och jag kommer att åka hit när det blir lite varmare. Truck Stop (or start), var inga problem men jag hade nog mer tur än skicklighet som fann denna när jag sparkade till en träbit som visade sig dölja cachen. Hade det bara varit lite mer snö hade den varit omöjlig att hitta.
Vidare till Kättilsröd view och här fick man promenera en bit och det var ”snorhalt”… fullständigt omöjligt att gå på grusvägen, så det blev att gå i diket istället. Väl framme visar det sig vara en sten mur. Fy, vad jag hatar stenmurar… efter ca 30 minuters förbrilt sökande skulle jag ge upp och går tillbaka på ”rätt” sida staketet och hittar den på en gång, ca 6-10 meter off men tillräckligt för att vara nästan omöjlig. Nå vidare till Tuve och Hisingens Adventskalender #1 – Tuve motionscentral och när man närmar sig målet ser man tydligt var denna kan vara. Mycket riktigt, ser den om jag böjer mig lite.. men man får vara lite försiktig då den är placerad precis utanför motionsanläggningens fikafönster. Raskt vidare till GKV #21 – Glöstorpskyrkan för den ser hyfsad lätt ut, men efter den känns det som jag skulle svika två cachar som jag nästan åkte förbi, men de såg ut att ligga i skogan och vädret var ju inte det bästa, men jag vände och tog Springflod, som visade sig vara ganska lätt invid ett vattentorn och då ska väl nästa inte vara så svår heller tänker man, vidare till Power up och … ”jaha… – säj goda då…” den ligger inomhus i en förfallen industilokal och det förstår jag, att jag ska hitta en ”elektrisk dosa” och i den ska cachen ligga.. men det finns ju ”tusen ställen” och ingen skruvmejsel har jag. Dessutom är det lite olustigt att skruva i gamla elektriska dosor.. nu förstår jag att det inte finns någon ström i detta hus men hur ska jag veta det. Nja efter en liten ”titt” får jag lämna en DNF på denna. Trist med DNF:er.
Dags att kolla var närmaste cache är och ser samtidigt att det kommit en ny cache Selma vid Selma lagerlöfs torg. På exakt samma ställe som jag tidigare tagit en delcacke i serien Götebrog och det förstod jag att jag var alldeles för sen för en FTF eftersom det gått mer än två timmar sedan den publicerats (som förövrigt ”The Explorist” och ”MPLL” tagit). Väl på plats och lätt loggad, men bron var inte lätt att gå på och en stackars dam med en krycka gick sakta, sakta nerför bron. Tänkte att här får man hjälpa till annars står hon snart på näsan… Hon tackade så för hjälpen och skulle minsann ringa till de ansvariga som ska sanda bättre…
Så på vägen hem passar jag på att åter besöka Hisingens Adventskalender #2 – Biltema, som jag gått bet på tidigare. Denna gång låter jag iPhonens satellitbild styra mig och ser att det ska inte vara någon skylt som jag trodde tidigare… det finns ju ett antal skyltar här och en bom m.m. Det svåra var att ta den omärkt eftersom det satt övergivan damer i bilarna runt omkring. Kan anta att de rastar sina herrar inne på Biltema.
Väl hemma kommer under eftermiddagen kommer en ny cache och snabbt ut till Frihamnen, Lundbyhamnen, eftersom det är Explorist som lagt den slipper man ju hans konkurrens men det satt ändå redan två killar i en bil när jag kom fram, perand18 och tuxic hade varit i närheten och redan hunnit logga, så det blev en snöplig STF. Strax efter kom MPLL och vi fick tilfälle att snacka lite och jag hade tänkt dubbelkolla Depeche Mode 3: Freelove nu i dagsljus. Det är ju bara några hundra meter så vi gjorde sällskap dit och MPLL hjälpte till lite (jag hade nog tagit den ändå eftersom det behövdes bara lite ljus för att se den…).
Annonser
 
1 kommentar

Publicerat av på 07 januari 2010 i Uncategorized

 

Ett svar till “Cacherunda 30 december (#962-975)

  1. The Explorist

    07 januari 2010 at 10:38

    Visst är det tråkigt när man inte hittar det man söker, det finns cacher jag besökt ett antal gånger utan att finna dem, även 1/1 or.

     

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: